Henrik Jansson 10:a på Svenska Cyclocross-Mästerskapen efter problem med en sko

Posted by

henrikjansson14cxsm01valentinbaat
Foto: Valentin Baat (www.baatphoto.se)

Det såg länge ut att kunna bli en placering bland de fem sex bästa för Henrik Jansson när SM på Cyclocross kördes idag i Slottskogsparken i Göteborg. Tyvärr så grusades planerna efter problem med spännet på en skon.

– Det gick bra, jag hade de bästa benen på länge. Jag krigade länge om sjätteplats, men när skon gick sänder blev jag tvungen att stanna och då föll jag flera placeringar. Jag körde upp mig igen och kom i mål som 10:a, berättar Henrik.

Henrik som i förra veckan körde europamästerskapen konstaterar ändå att det är en positiv känsla med loppet. Han är tillbaka i bra form efter en månads problem med ryggen efter en vurpa tidigare i höst. Under December väntar internationella tävlingar i Belgien och förhoppningsvis sedan ett VM i slutet av januari.

Tävlingen vanns av Fredrik Edin. På andra plats och bästa U23 kom David Eriksson. David ingår Team Bliz-Merida development group sedan första juli i år. Han har kört flera tävlingar för teamet, bland annat U6 CycleTour.