Tragisk vurpa för Henrik Jansson – landslagsdebuten uteblir

Posted by

henrikjansson14cxswecupsthlm01andersolssonFoto: Anders Olsson

Efter gårdagens inledning på Svenska Cyclocross-cupen, CX-Cupen, så var det en supertaggade Henrik Jansson som kom till start idag. Loppet gick bra och även om pallplatserna inte låg inom räckhåll så fanns Jansson med i kampen om fjärdeplatsen.

Det som inte fick hända hände. Med två varv kvar att köra vurpade Henrik och for in i träd. Han fördes till sjukhus med misstänkta skador på ryggen och bröstkorgen. På sjukhuset konstaterades att inga ben var brutna, däremot så visade röntgen att tre kotor i ryggen var komprimerade. Det kommer nu att bli minst två veckors vila för Jansson som tyvärr kan kostatera att oturen den här säsongen bara fortsätter. Det är nu fjärde uppehållet han tvingas ta på grund av vurpor, sjukdom eller skador. I början av maj blev han uttagen till U23-landslaget men kunde inte heller då komma till start.

– Jag tar det här mycket hårt. Efter en sommar där jag missade flera race på grund av en vurpa på kriterium-SM och sedan knäskadan som precis läkt. Det är andra gången jag får chansen att köra i landslaget och så skiter det sig igen, konstaterar Henrik.

Om två veckor blir det ny röntgen innan han åter kan få klartecken att kunna träna fullt ut.