Två pallplatser på Velothon Grand Prix Stockholm

Posted by

Den sista tävlingen för årets säsong för Bliz-Merida Pro Cycling är nu körd. Det blev ett varvlopp i den svenska huvudstaden som fick vara arena för årets sista drabbning – Velothon Grand Prix Stockholm. tyvärr så drog vi åter det kortaste strået i en spurtduell med Ludvig Bengtsson från Team Tre Berg. Pierre Moncorgé körde in som tvåa och Isac Lundgren blev tre i tävlingen.

Teamets fyra svenska åkare, Robert Pölder, Johan Svensson, Isac Lundgren och Hannes Forsby samt Pierre Moncorgé från Frankrike fanns på plats för att köra Velothon Grand Prix i centrala Stockholm.

Loppet fick se en utbrytning formas tidigt i tävlingen. En bit in i loppet fanns både Svensson, Lundgren och Moncorgé med i utbrytningen som kom att bestå av 10 cyklister på slutvarvet. Bliz-Merida-cyklisterna jobbade bra tillsammans, men Bengtsson var för snabb.

– Vi avslutar säsongen på ett riktigt bra sätt. På hemmaplan har vi kämpat hårt med några av åkarna i Team Tre berg och det gör vi även idag. Det är killar som håller hög klass och det är tydligt att kampen ofta stått mellan just dem och oss det här året. Det är en kamp som inspirerar oss båda vill jag tro och jag hoppas att det kan fortsätta med kanske fler svenska proffslag i framtiden. Våra killar har gått från klarhet till klarhet. 3 segrar, 3 pallplatser och 35 topp-10-placeringar på UCI Europe Tour den här säsongen är ett helt fantastiskt år när man summerar det, avslutar Dennis Nystrand, Team manager i Bliz-Merida Pro Cycling.