Final Swe Cup, Tre Berg i Skara – Bliz-Merida blev svenska cupmästare!!!

Posted by

När dagens final i svenska landsvägscupen, Swe Cup, kördes var det tyvärr ingen dramatik kring vilket lag som skulle komma att stå som slutsegrare i tävlinge. Bliz-Merida Pro Cycling var klara cupmästare redan efter näst sista deltävlingen med ett ointagligt försprång till närmast jagande team. Det 180 km långa loppet Tre Berg i vårt lags hemstad Skara fick se Isac Lundgren på 10:e plats som bästa representant för vårt team.

Bliz-Merida Pro Cycling är svenska cupmästare 2017!

– Vi är fantastiskt nöjda vad vi presterat i Sverige den här säsongen. Att vinna lagcupen var ett av våra mål för säsongen. Vi hade ett tävlingsschema för Johan Svensson och Isac Lundgren som var inriktat på den sammanlagda individuella cupställningen. Båda gör bra ifrån sig. Johan blir trea totalt – trots att han bara körde fyra deltävlingar och att cupen kördes i ett i övrigt hektiskt tävlingsprogram. Pierre Moncorgé körde endast tre deltävlingar och blir sexa totalt, det är riktigt bra gjort, summerar team manager Dennis Nystrand.

Slutresultat Swe Cup 2017 – Team:
1 Team Bliz-Merida 180 p.
2 Team Tre Berg Bianchi 124 p.
3 CK Hymer 100 p.

Slutresultat Swe Cup 2017 – Individuellt:
1 Ludvig Bengtsson Team Tre Berg Bianchi 70 p.
2 Rasmus Mikiver CK Hymer 57 p.
3 Johan Svensson Team Bliz-Merida 54 p.

4 Isac Lundgren Team Bliz-Merida 53 p.
6 Pierre Moncorgé Team Bliz-Merida 38 p.
12 Matti Manninen Team Bliz-Merida 20 p.
30 Yannick Janssen Team Bliz-Merida 14 p.
33 Niklas Henttala Team Bliz-Merida 13 p.
55 Hannes Forsby Team Bliz-Merida 3 p.