Ny lång utbrytning av Nikolai Tefre Lunder sista dagen av Tour des Fjords

Posted by

idag kördes den sista etappen av Tour des Fjords, en av Bliz-Merida Pro Cyclings sista tävlingar för 2016. Tävlingen har varit kall och tuff för de svartklädda cyklisterna från det svenak continentalteamet. När solen äntligen visade sig inför sista tävlingsdagen tog norrmannen Nikolai Tefre lunder chansen att visa framfötterna och attackerade.

– Det var inte ett optimalt läge, men jag tog chansen att visa fram laget, berättade Nikolai efter loppet.

22-åringen ingick i en grupp åkare som snabbt fick ett stort försprång till huvudklungan. Gruppen splittrades tyvärr när ledaren i bergspristävlingen pressade hårt för att avgöra bergspristävlingen sammanlagt. Nikolai hamnade i ett läge där han blev ensam mellan täten och klungan. Han körde många mil i utbrytning innan det blev dags att åter ta plats i klungan.

Avslutingen i Sandefjord blev riktigt tuff med branta klättringar och tekniska utförskörningar. Med solen kom publiken ut och gjorde en rejäl folkfest av dagen.

– Vi sammanfattar den här tävlingen med att se det som en nyttig erfarenhet för våra yngsta cyklister. Den visar vilkenresa laget gjort under de här tolv åren som vi legat ute och tävlat. Vi har tagit oss från att vara ett svenskt klubblag till att bli ett internationellt proffslag som tävlar mot de cyklister som snart kommer att köra om VM-titeln det här året. Vi kom hit med målsättningen att få in en åkare topp-20, ett mål vi inte lyckas nå. Vi har en jämn nivå på laget men ingen åkare som sticker ut på den här tävlingen i positiv bemärkelse. Nikolai har gjort den mest offensiva åkningen. Yannick har dragits med förkylning och missar sista etappen. Matti toppade formen till tidigare i månaden för att köra till sig en VM-plats och har nu en svacka innan det är dags att ladda för VM om fyra veckor. Pierr gör ett riktigt bra lopp men missar att finnas med i förstagruppen på etapp två och fyra – i övrigt en imponerande körning. Mikkel är en av tävlingens yngsta cyklister, målet för honom var att gå i mål och det målet nådde han, sammanfattar team manager Nystrand.