Nikolai tog chansen och gick i utbrytning på kungaetappen i Tour des Fjords

Posted by

Efter ett par riktigt tuffa dagar i Norge väntade den hårdaste av dem alla. Den 220 km långa etappen från Ulvik till Suldalsosen var av episkt slag. Nikolai Tefre Lunder inledde den långa etappen med att ingå i en lång utbrytning.

Regn, regn och mera regn. Blött och kallt är två ord som sammanfattar Tour des Fjords hittills. Dagens 22 mil långa etapp var inget undantag. Loppet inleddes med en förhållande vis platt körning fram till foten av det första bergspriset efter 75 kilometer. Nikolai Tefre Lunder fanns med i dagens tidiga utbrytning. Gruppen blev inhämtad halvvägs upp mot den spektakulära toppen av dagens första bergspris på 1.130 meter över havet.

Pierre Moncorgé kämpade sig med huvudklungan och körde i mål några sekunder bakom segraren Alexander Kristoff, normannen från ryska Team Katusha.

– Vi har alla åkare med oss i mål efter den här etappen och det var ett viktigt delmål. Vi har flera åkare i laget som aldrig tidigare tävlat på denna nivå och vi har därför varit återhållsamma med offensiv åkning för att kunna få ut så mycket som möjligt utvecklingsmässigt för lagets yngsta cyklister, förklarar team manager Dennis Nystrand.