Stor miss ändrar fokus i Tour des Fjords (UCI 2.1)

Posted by

– Idag missade vi när hela klunga splittrades i två delar. Samtliga av våra cyklister hamnade i andraklungan och tappade mycket tid till täten. Vi kom hit målsättningen att ha minst en åkare bland de 20 bästa sammanlagt, nu får vi ändra den målsättningen, förklarar team manager Dennis Nystrand.

Det blev ännu en kall och tuff dag på den Norska västkusten. Den 212 km långa etappen startade med en djupdykning. Cyklisterna nådde den lägsta punkt som någon tävling i proffsvärlden når nder säsongen 2017. 260 meter under havsytan nåddes efter 25 körda kilometrar då cyklisterna passerade tunneln under en fjord som löper in i landet. Klättringen upp till markytan utgjorde dagens första bergspris.

Det var en dag av spektakulära vyer och smala vägar. Tyvärr så fanns ingen av lagets cyklister med bland de trettio första cyklisterna i fältet när klungan splittrades i dagens sista klättring där toppen näddes med 32 km kvar till mål.