Tour des Fjords (UCI 2.1) startade med regn och kyla

Posted by

Det blev en lång resa i regn fram till 2017-års VM-stad Bergen på norska västkusten. Väl inne på VM-banan var det kaos och cyklisterna körde fel vid ett tillfälle. Nikolai Tefre Lunder vurpade vid denna felkörning och det blev en tuff resa för både honom och övriga Bliz-Merida-cyklister på de våta och hala vägarna i centrum.

– Det här är det största lopp vi någonsin kört. Vi är ödmjuka i sammanhanget men kommer att försöka göra allt vi kan för att synas i mängden. Första etappen blev en prövning både vad gäller typen av vägar – vi är inget utpräglat klättringsteam – och kylan. Vi har kört många riktigt varma tävlingar den här säsongen och inte så många där kylan varit en prövning, beskriver team manager Dennis Nystrand.

Pierre Moncorgé var först i laget att passera mållinjen, 1,27 bakom segrande australiensaren Howard Leigh (IAM Cycling).

Laguppställningen i Tour des Fjords är:
Yannick Janssen (NED)
Matti Manninen (FIN)
Pierre Moncorgé (FRA)
Mikkel Tefre Lunder (NOR)
Nikolai Tefre Lunder (NOR)
Johan Svensson (SWE)