Sjundeplats av Nikolai Tefre Lunder på sista etappen av Szeklerland Tour (UCI 2.2)

Posted by

Det blev en dramatisk avslutning på sista etappen av Szeklerland Tour i Rumänien. Efter förmiddagens bergstempo var siktet inställt på att försöka vinna avslutningsetappen. Både Pierre Moncorgé och Matti Manninen attackerade ordentligt på slutet och planen var nära att lyckas. Med en återsamlad klunga på sista kilometern stod vårt hopp till Nikolai Tefre Lunder i spurten. En sjundeplats bärgades av den 22-årige norrmannen.

– Vi höll oss i en position där vi sparade så mycket energi som möjligt så långt in i loppet som möjligt. När vi kom in på de avslutande varven i målstaden så avancerade vi och på sista varvet attackerade vi med allt vi hade, berättar lagkapten Yannick Janssen.

Manninen sträckte fältet ordentligt och det var cyklisterna i det ledande laget Synnergy Baku som fick göra jobbet att hämta in Bliz-Merida-cyklisten. Moncorgé attackerade sist och höll undan äda in på sista kilometern. Pierre har varit mycket nära att ta sin första UCI-seger flera gånger de senaste två åren, men inte heller idag fick han sin efterlängtade triumf.

Nikolai gjorde en stark spurt på det trång upploppet och säkrade en topp-10-placering för sig och laget.

Nu väntar hemresa och sedan Tour of Helsinki Finland om två veckor.