Sista klättringen blev övermäktig – tappad ledning i Rumänien

Posted by

Med sex kilometer kvar av den andra etappen av Szeklerland Tour (UCI 2.2) fanns inget kvar för lagkamraterna att göra för Matti Manninen i den brandgula ledartröjan. Den branta klättringen upp till skidorten Baile Harghita dominerades av klättringsspecialisterna från Synnergy Baku. Manninen tappade ledningen i tävlingen med 2,5 km kvar att klättra.

– Det var en lagmaskin som banade väg för Manninen under hela etappen. Isac Lundgren och Hiski Kanerva gjorde ett otroligt jobb för att kontrollera tävlingen över de fyra första bergspriserna. Nikolai Tefre Lunder och Yannick Janssen tog hand om inhämtningen av utbrytarna inför den sista klättringen. In i sista backen var det Matti och Mikkel Tefre Lunder kvar. Vi gjorde vad vi kunde och lite till. Det blir naturlitvis så att vi spelar våra konkurrenter lite i händerna, men det är svårt att köra annorlunda när det är vi som sitter med ledartröjan. Baku kunde spara mycket kraft då de hade åkare i utbrytning och det tog de igen när vi kom in i backen upp mot skidorten, kommenterar team manager Dennis Nystrand.

Under den sista tävlingsdagen körs ett berstempo uppför dagens målbacke. En snabb teknisk etapp väntas under eftermiddagen innan målgången nås på torget i Miercurea Ciuc.