Pallplats för Barry Miller på hemmatävlingen Tre Berg i Skara

Posted by

TreBerg2015BarryMiller01

– Det här loppet går på flera av mina träningsvägar den här säsongen. Jag har bott i Skara sedan i våras och det känns därför extra roligt att kunna köra bra just idag, kommenterade Barry Miller efter sin tredjeplats på det 180 km långa Tre Berg. Loppet som kördes för första gången i år arrangeras av Skara Cykelklubb och körs i samma stad där Team Bliz-Merida har sin bas.

Skara visade sig från sin sämsta sida vädermässigt när den första upplagan av Tre Berg kördes idag. Ett stort startfält med många av Sveriges bästa elitcyklister samt ett par danska team lämnade Skara i blåst och regn. Vädret gjorde den platta inledningen av tävlingen utmanande med hårda vindar i öppna landskap. Det som kom att bli dagens avgörande utbrytning kom iväg redan under loppets första timma, strax före man passerade över det första av dagens tre västgötaberg, Mösseberg i Falköping.

– Det blev en större grupp som kom iväg. Vi hade tre åkare med inedningsvis, men tappade Johan Svensson uppför Mösseberg. Det var lite splittrad uppmärksamhet i laget eftersom Yannick Janssen tvingades stanna och byta cykel i samma skede som gruppen gick i väg. Vi var väl representerade där framme och resultatet av dagen bergspris blev trea, etta, två genom Hampus Anderbeg och Barry Miller, inte illa alls, summerar team manager Dennis Nystrand.

Miller och Anderberg fanns med i tätgruppen medan Svensson jagade i en liten grupp bakom. Även Matti Manninen bröt sig loss från klungan och körde ca 13 mil i par med den svenske mästaren Alexander Gingsjö.

Avgörandet i tätgruppen kom uppför sista bergspriset på Kinnekulles norra sida. En kvartett med Barry Miller, Alexander Wetterhall (Team TreBerg), Ramus Mygind (Team Riwal) och Isac Lundgren (Argon18 Scandinavia) lämnade övriga bakom sig med fyra mil kvar. Körningen i täten var inte harmonisk och efter flera attacker av olika åkare tvingades Lundgren släppa. Trion som återstod var för jämnstark och kom att hålla ihop fram till mål.

Miller satsade på att hålla hög fart genom Skaras gator för att komma först in på upploppet. Det blev tyvärr inte en vinnande taktik. Wetterhall spurtade förbi honom precis innan målkurvan och det korta upploppet. Barry fick nöja sig med en tredjeplats efter en mycket imponerande körning hela dagen.

De jagande lagkamraterna var placeringsmässigt tätt bakom med Anderberg på sjätte plats, Manninen och Pierre Moncorgé på 15:e respektive 16:e plats samt Svensson och Janssen på platserna 21 och 26.

Det blir ingen vila efter tävlingen då laget nästintill omedelbart packar för att resa västerut. Nästa tävling är kommande lördag i Reading, Pennslyvania, USA.