Vurpor förstörde chanserna för Henrik och David på Hainan, Kina

Posted by

henrikjansson15kina02foto_pontusjanssonHenrik Jansson. Foto: Pontus Johansson

Årets andra internationella cyclocrosstävling för de båda Team Bliz-Merida-cyklisterna Henrik Jansson och David Eriksson fick inte den utgång de hoppats på. Vurpor saboterade och bästa placering blev en 16:e plats för Henrik, dvs precis utanför de 15 poänggivande placeringarna.

David Eriksson hade otur redan dagen innan tävlingen på Hainan. Han vurpade så illa att han inte kunde slutföra loppet under onsdagen.

En massvurpa i starten inlkuderade Henrik Jansson som var så tilltrasslad och omtumlad att han kom ut ur målområdet som sista cyklist. Han plockade successivt placeringar genom hela tävlingen men nådde inte hela vägen fram till de poänggivande placeringarna. 15 åkare får internationella rankingpoäng i tävlingen och Jansson körde i mål som nummer 16.

– Det helt andra förhållanden än på andra racet i Kina. Tropiskt klimat, regnskog och spöregn. Kraschade i första sväng tillsammans med många andra. Var sist ut och körde upp mig genom hela racet till en 16e plats. Ett bra race men en sämre placering. Nöjd att ändå vara med bra i tid mot riktigt bra och etablerade åkare, summmerar Jansson som reser hem efter detta lopp.