UCI-poäng i säsongsdebuten på cyclocross i Kina för Henrik Jansson

Posted by

henrikjansson15kina01Henrik Jansson

Henrik Jansson och David Eriksson har inlett cyclocross-säsongen. De både 20-åringarna befinner sig i Kina för två tävlingar. Den första, Qiansen Trophy UCI (UCI C1) blev en framgång för Henrik Jansson som körde in som tionde man och därmed säkrade sig värdefulla UCI-poäng.

Det blev ingen bra start på säsongen för David Eriksson. Han krängde ett däck och tvingades bryta. Bättre gick det för Henrik Jansson som efter en lugn öppning plockade placeringar genom hela tävlingen.

– Helt klart ett av mina bästa lopp jag gjort och meriterande med en topp 10 placering på en c1a, med grabbar som vunnit u23 världscupen till start. Bra med poäng inför säsongen med, och fin form, säger Henrik.

Nu tar cyklisterna sikte på ön Hainan där nästa lopp körs redan på onsdag.