Seger i lagtävling på U6 CycleTour och två åkare på pallen sammanlag

Posted by

SONY DSCCyklister i specialupplagan av Team Bliz-Merida på U6 CycleTour, Red Hot Bliz-Merida, med bucklan för vinsten i lagtävlingen.

Det blev en tredjeplats för Hampus Anderberg på den avslutande tempoetappen av U6 Cycle Tour. Insatsen gjorde att han slutade tvåa sammanlagt i tävlingen, endast nio sekunder från seger. Även tredjeplatsen gick till Red Hot Bliz-Merida genom Nikolai Tefre Lunder.

– Just nu är vi glada över att ha kört riktigt starkt en hel vecka. Vi har två etappsegrar och vi var på pallen alla dagar utom prologen. Det är naturligtvis tråkigt att vi inte vinner individuellt. Vi kan konstatera att vi tappade slutsegern på fredagsetappen. Hampus är två, Nikolai trea och Matti Manninen femma sammanlag, Hampus vinner poängtävlingen och vi vinner samtidigt lagtävlingen med över sex och en halv minut till tvåan, det visar hur starka vi var den här veckan och det tar vi med oss till kommande tävlingar, summerar team manager Dennis Nystrand.

Inför dagens etapp skiljde det 23 sekunder mellan Hampus Anderberg och den gula ledartröjan. Det var en utbrytning på fredagsetappen som fått så pass stor lucka att ledatröjan skiftade ägare och placerade Red Hot Bliz-Merida i jagande position. Trots ett imponerande tempolopp Anderberg så kunde han inte ta ikapp hela luckan. Det blev en andraplats.

– Segertiden i den här tävlingen hamnar på 13 och en halv timma. Nio sekunder skiljer ettan och tvåan åt. Det hade räcket att utbrytningen var tio sekunder långsammare på fredagen eller tio sekunder snabbare på onsdagen så hade segern varit vår. Man kan spekulera i om och varför, men tävlingen är över och det var så här det gick. Vi provar att vinna nästa år igen. Nu ser vi framemot nästa deltävling i Svenska landsvägscupen på lördag. Där leder vi lagtävlingen. Sedan har vi två etapplopp i Polen i slutet av månaden med goda chanser till att köra hem poäng i Europatouren, avslutar Nystrand.

– För mig så blir det positiva från det här loppet att se både att de starkaste åkarna i laget levererar fullt ut och är med och vinner etapper och står på pallen och att de åkare som är yngst och har minst internationell erfarenhet är med och tävlar med hög lagmorall och från start till mål etapperna. Vi såg 18-årige Carl Ljunggren tillsammans med Matti, Johan Svensson och Hampus i den avgörande utbrytningen på den längsta etappen på onsdag. Vi såg cyclocross-specialisten David Eriksson ta stenhårda långa förningar ända in på slutvarvet på torsdagens varvlopp. Fantastiskt roligt att se utvecklingen hos dessa killar i ett lopp där nästa alla i laget kör samtidigt. Det man kan säga så här efteråt är att ALLA i laget varit med och bidragit till de resultat vi haft under veckan, konstaterar sportchef Mats Harring.

De åkare som representerat Red Hot Bliz-Merida under veckan är:
Hampus Anderberg, etta på etapp tre och fyra, trea på sista etappen, vinnare av poängtävlingen, tvåa sammanlagt.
Barry Miller, andraplats på andra etappen
Matti Manninen, andraplats på tredje etappen, femma sammanlagt
Nikolai Tefre Lunder, andraplats på femte etappen, trea sammanlagt
Pierre Moncorgé
Robert Pölder
Yannick Janssen
Johan Svensson
David Eriksson
Henrik Jansson
Hiski Kanerva
Carl Ljunggren