Barry Miller tvåa på andra etappen av U6 Cycle Tour

Posted by

SONY DSCBarry Miller på andra plats efter dagens etapp av U6 Cycle Tour

Det blev en ny bra dag för Barry Miller. Amerikanen som var trea på premiären av Sverige Cupen, Swe Cup, för ett par dagar sedan kom ännu en gång iväg i en fin utbrytning och knep en meriterande andraplats när etapp två kördes på U6 Cycle Tour.

Red Hot Bliz-Merida kämpade hårt idag för att skapa en bra situation för laget under dagens 147 km långa linjeetapp. Loppet kördes på ett varv som mätte 21 km där en av utmaningarna är ett parti med grusväg i sluttningarna av berget Hökensås.

Den avgörande utbrytningen kom att bli en grupp med fyra åkare där Barry Miller var teamets representant. Situationen såg god ut får vårt lag eftersom några av våra starkaste konkurrenter fick lova att göra jobbet i huvudklungan.

– Killarna gjorde ett bra jobb. Vi var med på allt. Bara en gång under loppet hamnade vi i en position där vi behövde ta tag i jakten i klungan. Alla var med klungan hem trots en del mekaniska problem efter en krash i loppets slutskede. Vi är nöjd och har vi har ett bra läge inför resten av veckan, summerar sportchef Mats Harring.

– Jag är väldigt glad. Två tävlingar i inledningen av säsongens andra halva där jag får lova att visa min kapacitet och göra resultat för laget. Vi hade en stor lucka med några mil kvar, men som det ofta är så tog jakten i klungan fart och jag är väldigt nöjd över att vi kunde hålla undan, även om klungan var precis bakom på slutet. Jag kunde inte göra något åt Stevenson som vann idag, jag gläds åt andraplatsen, berättar Miller.

Inför morgondagen, tävlingens längsta etapp, så ligger Hampus Anderberg bäst placerad sammanlagt med en femteplats. Han har samam tid som lagkamraten Matti Manninen, 15 sekunder bakom ledande Christofer Stevenson (Motala AIF CK).