Säsongens första etapplopp avklarat – Trofeu do Guadiana (2.2)

Posted by

treofeualpendreguadiana-11

Tävlandet i Portugal kan beskrivas som en prövning i den ädla konsten bergsklättring på cykel. Idag avslutade säsongens första etapplopp för Team Bliz-Merida. Resultatet blev inte vad teamet hoppats på efter en tuff inledning på tävlingen med vurpor och punkteringar. Avslutningsetappen förstärkte tyvärr den motiga inledningen.

Efter att knappt sovit under natten valde Yannick Janssen att snabbt kliva av dagens tävling. Skadorna han ådrog sig i samband med lördagens vurpa gjorde honom stel och bristen på sömn gjorde att han inte var i närheten av tävlingsform på förmiddagen.

– Jag har precis kommit tillbaka efter att ha spolierat de två senaste säsongerna med vurpor och benbrott. Det är fortfarande tidigt på säsongen och jag är riktigt stark efter vinterträningen så det fanns ingen anledning att ta stora risker och köra igenom dagens etapp med ett knä som fick en rejäl smäll igår, förklarade Yannick efter dagens etapp.

treofeualpendreguadiana-10

Barry Miller stod för lagets främsta insats idag. Han fanns återigen med i förstagruppen. Tyvärr så blev det en upprepning på gårdagens otur. En punktering drabbade honom vid fel tillfälle då det inte fanns någon servicebil mellan förstagruppen och klungan. Miller återföll till klungan, en klunga som blev till en gruppetto som tillsammans kämpade för att komma i mål.

I gruppetton fanns även Robert Pölder, Pierre Moncorgé och Hiski Kanerva. Sammanlagt så blev det inte något resultat att skriva hem om. Tävlingarna i Portugal ingår i säsongsupptakten, tillsammans med kommande Tour de Maroc, och skall resultera i väl förberedda cyklister när det är dags för UCI-tävlingarna i norra Europa under maj månad.

– Nu får vi utnyttja dom här knappa två veckorna som är fram till nästa tävling med bra träning hår i Portugal. Ett par av cyklisterna kommer att åka hem för att hålla jämna steg med sina studier, men dom återkommer båda två. Ytterligare två cyklister kommer att ansluta och köra sina första UCI-tävlingar som elitcyklister, det är de båda 18-åringarna Hampus Anderberg och Mikkel Tefre Lunder, berättar sportchef Mats Harring.

Nästa tävling blir GP Liberty Seguros – Costa Vicentina, ett tvådagars etapplopp som körs helgen 21-22a mars.