Barry Miller säkrade årets första pallplats i spanska Denia

Posted by

SONY DSC

Cyklisterna i dagens XXIX Volta a La Marina – Denia bjöds på en supertuff avslutning med klättringen över Les Planes del Montgó. Team Bliz-Merida hade åtta cyklister till start idag och kunde genom Barry Miller ta säsongens första pallplats.

170 startande stod på centralgatan i Denia i förmiddags. Loppet kördes med fyra platta rundor innan avslutningen med ett längre varv över två klättringar. Det blev avvaktande körning och det var tydligt att alla i fältet väntade på den krävande avslutningen.

Loppet tog ordentlig fart med två mil kvar att köra. Vinden friskade i och på de öppnare partierna blåste det kantvind. Team Bliz-Merida har ett par cyklister i utbrytning när det redan höga tempot växlades upp ytterligare. Det spanska laget Automoviles Gomes tog kommando och utmanade övriga fältet inför klättringarna. Fältet splittrades och oturligt nog punkterade unge Hampus Anderberg i detta avgörande skede.

Hampus jagade ordentligt och kom ikapp den uppsplittrade klungan i botten på sista klättringen. För hans del så försvann dagens chanser med punkteringen.

SONY DSCHenrik Jansson och Hampus Anderberg på väg mot toppen på Les Planes del Montgó

I täten av loppet upp mot Les Planes del Montgó fanns tre av lagets åkare, amerikanen Barry Miller, holländaren Yanick Janssen och norrmannen Mikkel Tefre Lunder. Miller höll i det hårda tempot över krönet och i utförskörningen. Han fanns med i den lilla tätgrupp som spurtade om segern i kuststaden Denia.

Det blev en tredjeplats för Barry och säsongens första pallplats för Team Bliz-Merida. I den jagande gruppen spurtade Yannick in som tvåa och en sjundeplats i tävlingen.

SONY DSC